Tető megoldások

Katalógusok

TOGNANA Superoof

Történelmi írások igazolják, hogy a Tognana gyár már 1820-ban a Sile folyón szállított árut Velencének. A gyár 194 éves történelme során kolostorcserép gyártással kezdett, majd az 1950-es évektől marseille-i típusú tetőcserépgyártással bővült, majd ezeket idővel a portugál, a Coppo reale és a Bavarese típusú cserepek követték.

A tartós, jó minőségű, karbantartást nem igénylő, és igényes megjelenésű termékek előállításához a gyár a venetói síkság jó minőségű agyagait válogatja és keveri össze. A piac igényeinek megfelelően a környezetbarát mázzal ellátott antikolt cserepek széles skáláját tudja nyújtani. A gyártás összes fázisa számítógéppel irányított a legmagasabb minőségi követelmények elérésének érdekében. A tetőcserepekből napi szinten mintavétel történik minőség ellenőrzés céljából, mikor is a mechanikai- és hajlítószilárdságot, vízállóságot és síkbeli egyenességet vizsgálják.

A gyártó UNI EN 1304, UNI EN 538/539-1/539-2/1024, EN 533/2, UNI EN ISO 9002, UNI EN 9001-2008, UNI EN ISO 14001 minősítésekkel rendelkezik.

INDUSTRIE COTTO POSSAGNO

Possagno öröktől fogva tetőcserép gyártásra alkalmas adottságokkal rendelkező hely volt. A vidék aluminium-hidroxid-szilikátokban gazdag nemes agyagának köszönhetően egyike azon kevés olaszországi vidéknek, ahol égetett agyag termékek előállítása lehetséges. Előnyös tulajdonságai ezen termékeknek, hogy színüket, ellenálló képességüket és rugalmasságukat hosszú ideig megőrzik. Az így nyert kiváló tulajdonságok teszik a Possagno-i tetőcserepet a világon egyedülállóvá. Az Industrie Cotto Possagno gyár kézművesipari kisvállalkozás szintjéről indult, családi vállalkozások összefogásával, melyben minden generáció helyet kapott. Mára Olaszország egyik legmeghatározóbb gyártója lett.
A possagnoi tetőcserepek évszázados kézművesipari tapasztalatokra alapozva, mára a legmodernebb üzemekben készülnek az egyre igényesebb és hozzáértőbb piac elvárásának megfelelően.

COTTOSENESE

Val d’Orcia-ban, Toszkána tartományban a világon egyedül álló termékek születnek 1925 óta, egyszerűen vízből és agyagból, a környezet maximális tiszteletben tartásával.
A Cottosenese 2015-ben ünnepelte 90 éves elköteleződését a kiváló minőségű égetett agyag tetőcserepek gyártásában, melyekkel meghódította nemcsak a hazai, de a távolabbi külföldi piacokat is. Alapos kutatás, az alapanyagok gondos fejlesztése, a gyártósorok fejlesztésére fordított beruházások, a folyamatos minőségi ellenőrzés és az azt követő minőségi tanúsítás garantálják a termékek magas minőségét. A gyártó jellemzői a gyors kiszolgálás és megbízhatóság, és törekvése, hogy megkülönböztesse magát termékkínálatával és szolgáltatásai hatékonyságával.

TERRÁN

Mészáros Kálmán a ma Szlovákiához tartozó Negyeden kezdett el betonalapú cserépgyártással foglalkozni. A kézi munkával előállított ún. Mészáros-cserepek már közel 90 éve megtalálhatók a környék tetőin.

1993-ban Mészáros Vilmos a dél-baranyai, régi iparos hagyományokkal rendelkező Bóly városában egy félautomata gépsoron folytatta a családi tevékenységet.

Mára a gyártási technológia teljesen automatizált, európai színvonalú. 1997-ben lépett be a vállalkozásba a család harmadik generációja, ezzel egy időben indult el a gyors technológiai fejlődés is.